De som är med och tävlar i Triathlon-tävlingen Ironman är kända för att vara människor av järn. Det här är en mycket tuff tävling som kräver både fysik och psyke. Grundformatet innebär att man simmar nära 4 km, cyklar över 180 km och springer ett maraton. Det är World Triathlon Corporation som äger rättigheterna till namnet IRONMAN men tävlingen hålls på flera håll i världen. I Sverige så har vi ju Ironman Kalmar som också kallas för Ironman Sweden. Det här är ett event som går igång i augusti varje år och som du kan betta på. Betting på Ironman kan vara otroligt kul. Du kan satsa på en spelsajt som erbjuder sportsbetting.

Kommer det att bli rekord i årets Ironman i Kalmar, vem kommer att vinna damernas? Om du känner att du är ganska säker på din sak så kan du betta på detta. Då kommer du att vinna pengar om du får rätt. Men innan du börjar betta på Ironman så finns det lite saker att tänka på…

Spela bara med pengar för spel

När du hittat en bra sajt att spela på gäller det sedan att bestämma hur mycket du vill satsa på bettingen. För precis som casinospel så är sportsbetting en chanstagning. Oavsett hur mycket strategi du använder dig av så kan du aldrig lita på säkra vinster. Det kan bli så att du förlorar allt som du satsar på Ironman. Gör därför upp en budget och håll dig till denna. Budgeten ska enbart bestå av pengar som du har råd att förlora. På så vis så riskerar du inte att lägga pengar för mat och hyra på spel.

Lär dig mer om Ironman

Ironman tävling

Du bör också lära dig mer om Ironman. Ta del av frågor och svar om tävlingen och ställ själv nya frågor i forum. Du kommer att märka att många som ställer frågor om detta event faktiskt är ute efter att själva vara med. Det kanske inte verkar som information som du kommer att satsa bättre med. Men det kan det faktiskt vara. Då du inser vad som krävs för att bli en riktigt duktig Ironman så förstår du också vilka deltagare som har bäst chans.

Det som är så lurigt med Triathlon är ju att man inkluderar tre olika grenar. En person är sällan lika stark på alla tre och det är något som påverkar hur det går. Men gemensamt för alla grenarna är att man måste ha fysiken. Den som vinner har riktigt god kondition. Till detta kommer psyket. Man måste ha vinnarskalle för att ta hem Ironman. Det gäller att inte ge upp när det blir tufft.

När du kan betta på Ironman så slipper du själv komma i form för att vara med. Du kan ändå vinna pengar på sporten. I lugn och ro så undersöker du deltagarna och deras bakgrund. Ta reda på hur det har gått i tidigare tävlingar. Statistik får betydelse men den är inte allt. Ett hett namn kan mycket väl bli inaktuellt på grund av skada eller då motståndet blir tufft.

Lär dig av erfarenhet

I början så får du inse att du kanske inte har tillräckligt stor erfarenhet av vare sig betting eller Ironman för att fatta bästa besluten. Det är högst ovanligt att börja med betting och vinna från start. Många gånger så är det så att man får räkna med att förlora många gånger om innan det blir vinst. Lär dig av dina misstag och se hur du förbättras med erfarenhet. Hänger du med i Ironman-tävlingar så har du ju ett naturligt intresse av detta och då kommer du antagligen att vara duktig på att satsa på ett vettigt sätt.

Det som är allra viktigast är att ha kul. Om du bettar på Ironman för att du älskar sporten och alltid följer tävlingarna så blir bettingen en extra krydda. Då kommer det inte att spela så stor roll om du fick rätt eller inte, eller hur mycket du vann på din satsning. Det särskilt om du är noga med att spela med pengar som du kan förlora.